Online reserveren
Open menu

bitter en zoet – verruimt je geest en verkwikt het lijf.
verrassend eerlijk thuiskomen

Kamers

De woningen ‘Toewijding’, ‘Bitter en Zoet’ en ‘Plichtgevoel’ omvatten 15 bijzondere hotelkamers.
De indeling van de oorspronkelijke kamers is intact gebleven en zorgt voor een vriendelijk, huiselijk gevoel. Iedere woning heeft een eigen kleurstelling en een uniek behang, gebaseerd op oud behang uit de panden. Overal komt u getuigen tegen van het oorspronkelijke gebruik van de gebouwen, een terrazzo aanrechtje in de badkamer, een oude voordeur naast uw kamerdeur, kamers met en suite deuren, een schouw. Alle kamers hebben een prachtig uitzicht op de tuin en de majestueuze beukenlaan.

Ook is er gedacht aan onze mindervalide gasten, zo zijn er aangepaste hotelkamers en zijn de familiekamers eveneens rolstoel toegankelijk.

Bitter en Zoet beschikt ook over 6 ruime familiekamers met kitchenette Deze zijn ondergebracht in het voormalige hospitaal ‘‘Vertrouw op God’’.
Kijk hier voor de beschrijving van de appartementen.

Alle kamers hebben een prachtig uitzicht!

DSC_1069Comfortkamer

Knusse, comfortabele kamer

 • 2 eenpersoons boxspringbedden
 • Badkamer met toilet en douche
 • Gratis Wi-Fi, flat screen tv en bureau

In 2 van onze 4 comfortkamers verblijft u onder de hanenbalken van de voormalige woning van de geneesheer-directeur, genaamd ‘Toewijding’. Deze kamers zijn alleen middels 2 trappen te bereiken.
In de andere 2 comfortkamers logeert u in de ‘kamer en suite’ van de apothekerswoning, genaamd ‘Plichtgevoel’, gelegen op de begane grond.
In alle kamers vindt u nog getuigen van het oorspronkelijke gebruik van de kamers. 
De Comfort kamer is modern en sfeervol ingericht waarbij de historische elementen bewaard zijn gebleven. De kamer beschikt over 2 eenpersoons boxspringbedden, een flat screen-tv, telefoon en gratis Wi-Fi. De badkamer is voorzien van toilet en douche.

kamers 002

Deluxe Kamer

Ruime kamer met zitje

 • 2 eenpersoons boxspringbedden
 • Badkamer met toilet, ligbad en separate douche
 • Gratis Wi-Fi, flat screen tv en bureau

U verblijft in één van de voormalige woonvertrekken van de geneesheer-directeur, de apotheker of hoofd verpleging; ‘‘Toewijding’, ‘Bitter en Zoet’ of ‘Plichtgevoel’’. 
De Deluxe kamer is ruim en sfeervol ingericht waarbij de historische elementen bewaard zijn gebleven. De kamer beschikt over 2 eenpersoons boxspringbedden, een zitje, een flat screen-tv, telefoon en gratis Wi-Fi. De grote badkamer is voorzien van toilet, ligbad en een separate douche.
4 van de 11 Deluxe kamers zijn de gelegen op de begane grond, de andere op de 1e etage, bereikbaar per trap. Enkel kamer 15 ligt op de 2e etage, onder de hanenbalken van ‘Plichtgevoel’.

Mindervalide kamer

 • Ruime toegankelijke kamer met zitje
 • Een elektrisch verstelbaar (hoog-laag) bed met 2 aparte matrassen
 • Badkamer met aangepast sanitair; toilet, ligbad en separate douche
 • Een alarmeringssysteem
 • Gratis Wi-Fi, flat screen tv en bureau
 • Mogelijkheid voor persoonlijke of verpleegkundige hulp via Icare

U verblijft in één van de voormalige woonvertrekken van de geneesheer-directeur of de apotheker; ‘‘Toewijding’’ of ‘Bitter en Zoet’. 
De Deluxe kamer is ruim en sfeervol ingericht waarbij de historische elementen bewaard zijn gebleven. De kamer beschikt over 2 eenpersoons elektrisch verstelbare (hoog-laag) bedden, een zitje, een flat screen-tv, telefoon, gratis Wi-Fi en een alarmeringssysteem. De grote badkamer is voorzien van aangepast sanitair; toilet, ligbad en een separate douche.

 Hond mee?

Uw viervoeter is van harte welkom. We berekenen € 12,50 per hond per verblijf. De wandel- en fietsmogelijkheden rond Bitter en Zoet zijn  bijna eindeloos. Ook zijn er verschillende plekken waar de hond even los mag. Maar de hond is niet overal welkom…
Wilt u op pad en kan de hond niet mee? Dan is er een lieve hondenoppas in de buurt:
Laat uw hond bij ons (tegen een vrijwillige bijdrage) in vertrouwde handen achter! Wij bieden:
jarenlange ervaring met honden, afgesloten grote tuin, uitlaatservice wanneer gewenst.
Hartelijke groet, Geertje & Johan Louwes
Neem contact op via 0652328640 of hospitaallaan@gmail.com